EBL SUMMER 2024

EBL Leto 2024 donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje LoL-a i esporta! Sa startom u četvrtak, 23. maja, osam regionalnih timova će ući u arenu Esports Balkan Lige, ne samo za prestižni trofej i nagradni fond od 10.000€, već i za šansu da predstavljaju Balkan na EMEA Masters turniru. Poseban fokus ove sezone je na timovima Crvena zvezda Esports i Partizan Esports, koji su se pojačali za ovu sezonu, i ciljaju visoko - na sam vrh.


Titulu će pokušati da odbrani BeFive Esports, aktuelni šampion, koji je prošle sezone u finalu pobedio ekipu SPIKE Syndicate reverse sweepom! Jezgru tima iz proleća, koju čine Aleksa “DoubleAiM” Stanković, Karlo “Falleo” Kovačić i Tibor “TIBOR” Trošelj, pridružili su se još dvojica Hrvata - Filip “DIVA” Dadić i Ivan “Paladin” Delač. Obojica su već iskusili kako je osvojiti EBL trofej i dobro su poznati svima koji prate balkansku LoL scenu.


EBL Days na početku sezone

Ove godine, EBL Days se vraća 1. i 2. juna u Madlenianum u Beogradu, gde će se održati dva kola uživo pred publikom, uključujući i legendarni "Večiti derbi" između Zvezde i Partizana. Uz gostovanje popularnih LoL influencera poput DoubleAiM-a, Sa1ne i Delića, te besplatne InstaGrand kafe i Macho sladolede, fanovi će imati priliku za nezaboravno druženje s igračima i za osvajanje raznih nagrada! Karte za EBL Days možete kupiti na linku: https://tickets.rs/tour/ebl_days_1481!


Milica i TasteLess u Partizanu

Aljoša “Milica” Kovandžić vraća se u EBL i to ponovo u dresu Partizan Esportsa nakon tačno dve godine. Igrač koji je igrao LEC i više od godinu dana nastupao za Team Vitality, Milica će svoj treći EBL trofej, koji nije podigao još od 2018., tražiti sa sjajnom ekipom u kojoj će zaigrati još jedan povratnik. Igor “TasteLess” Radusinović se vraća u EBL nakon izleta u italijansku ligu, ali ovaj put u dresu Partizan Esportsa, što je činio malo koji igrač u istoriji EBL-a izuzev Atila “Colamaxa” Dudaša, koji sada trenira Partizan. Nakon što je u raznim navratima nosio dres Zvezde gotovo dve godine, sada će s Partizanom pokušati doći do svog trećeg trofeja. Tu su još i sjajni mladi Portugalac Rodrigo “FlickeR” Jorge, koji je iznenadio mnoge prošle sezone u dresu Lupusa i Nenad “Nenad” Tatalović, jedan od najboljih domaćih mladih igrača.


Svi ciljaju na trofej EBL leta 2024

SPIKE Syndicate je prema power rankingu ostalih ekipa i talent tima prošle sezone završio na 5./6. mestu, a na kraju su igrali finale i sjajno predstavili EBL na EMEA Masters turniru na kojem su bili samo jedan meč od plasmana u glavnu fazu takmičenja. Pet Slovenaca vođeni iskusnim Ambrožom “Phaxijem” Hrenom, uvek su težak protivnik iako su već najavili da se radi o dugoročnim ciljevima ekipe. Ankora Gaming i Cyber Wolves su predstavili nešto manje poznate postave, kao i Diamant Esports i Lupus Esports, ali dosad smo već naučili da to ne mora značiti ništa u EBL-u.


Delić co-stream za EBL leto 2024

Ovu sezonu će svi zainteresovani moći pratiti na službenom prenosu na YouTube kanalu Fortuna Esports! i na Sport Klub Esports TV kanalu, ali i u nešto opuštenijem okruženju na YouTube kanalu poznatog influencera i strimera Stefana Delića.


Svi sastojci za sjajnu EBL sezonu su spremni! Vidimo se na EBL Days i u četvrtak 23. maja u 19:00 na premijeri 15. sezone EBL-a. Kompletan raspored pogledajte ovde.