EBL 2024 KVALIFIKACIJE

Dok se neke EBL ekipe bore za plej-of, neke će morati da se bore za svoj opstanak, a upravo vi možete biti ti koji će ih izazvati i pokušati da zauzmete njihovo mesto u 2024. godini.


EBL kvalifikacije se održavaju jednom godišnje, što znači da postoji samo jedna prilika da uđete u EBL takmičarskim putem.

Najbolje ekipe iz kvalifikacija će dobiti priliku da igraju protiv dve najslabije plasirane EBL ekipe po godišnjim poenima (Champions Points) za svoje mesto u Esports Balkan Ligi, a raspodela poena izgleda ovako (tabela će biti ažurirana nakon svake faze takmičenja):

Dve ekipe koje sakupe najmanji broj godišnjih poena nakog dva splita će morati da igraju mečeve za opstanak u ligi, a trenutno listu potencijalnih ekipa čine: Valiance, MAGAZA, Ankora i SPIKE. Ne brinite, već nakon mečeva u petak ćemo znati koje dve ekipe idu u relegacije.

Ceo format kvalifikacija je prilično prost, prvo će se igrati otvorene kvalifikacije. Dve najbolje ekipe idu dalje u sistem duplih eliminacija za mesto u ligi, gde će ih dočekati dve EBL ekipe.


Otvorene kvalifikacije:

Otvorene kvalifikacije su zakazane za vikend 29. i 30. jula, kada će se odigrati dva kvalifikaciona turnira otvorena za sve ekipe koje ispunjavaju uslove iz ERL Pravilnika (Pravilnik možete pronaći ovde: https://www.competitiveops.eu)

Otvorene kvalifikacije će se igrati u Bo1 single elimination formatu sve do četvrtine finala, kada će mečevi preći na Bo3 format.

Svaki od turnira (jedan u subotu, jedan u nedelju) će kvalifikovati po jedan najbolji tim u žreb za duple eliminacije.


Relegacije:

Napad i odbrana, ko bude uspešniji u svom zadatku imaće priliku da se takmiči protiv najboljih balkanskih LoL ekipa tokom 2024. Ekipa koja zauzme 7. mesto na tabeli godišnjih poena će imati pravo izbora protivnika, dok će drugi izazivač igrati protiv preostale, odnosno 8. ekipe.

Relegacije se igraju u sistemu duplih eliminacija, gde će svaki meč biti u Best-of-5 formatu, odnosno igraće se na 3 dobijene. Datumi za ove najvažnije mečeve su 4, 5, 6, 7 i 8. avgust.


Prijave za otvorene kvalifikacije su otvorene već danas! Prijavi svoju ekipu i pronađi put do EMEA Mastersa!


PRIJAVI SE:

SUBOTA 29. JUL

NEDELJA 30. JUL

Celokupna pravila pročitajte na ovom linku: PRAVILA